

## LEGISLATIVE ASSEMBLY

FOR THE AUSTRALIAN CAPITAL TERRITORY

COMMITTEE SUPPORT OFFICE

# **Annual Reports 2021-22 Hearings Schedule**

#### Monday 31 October to Friday 11 November 2022

The ACT Legislative Assembly has established seven inquiries into annual reports of the ACT Government for 2021-22, to be conducted by each of the standing committees of the Legislative Assembly.

Hearings will be held in the Chamber with some participation online via Webex. Information on the COVID-safe arrangements for the hearings is available on the <u>Assembly website</u>.

Viewing galleries are open to the public. You can watch proceedings live, or later via Video on Demand.

Hansard transcripts will be published in the week following each hearing.

Committees must report on their inquiries by 9 April 2023.

Committee	Time	Minister/Official	Matters
ECI	9:00am-10:30am	Berry	EDUCATION DIRECTORATE MATTERS
	(1 hour 30 mins)	Minister for Early	- Early childhood development and education (including early childhood education
		Childhood	and care regulated services; preschool programs; and Koori preschool programs)
		Development	
		EDUCATION	COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE MATTERS
		DIRECTORATE	<ul> <li>Child and Family Centres</li> </ul>
			- Child development service
		COMMUNITY	<ul> <li>Childhood early intervention and development policy</li> </ul>
		SERVICES	<ul> <li>Childhood early intervention and development services</li> </ul>
		DIRECTORATE	
		T	Break 10:30am-10:45am
ECI	10:45am –	Berry	EDUCATION DIRECTORATE MATTERS
	12:45pm (2	Minister for Education	- Board of Senior Secondary Studies
	hours)	and Youth Affairs	<ul> <li>Government and non-government schools</li> </ul>
		EDUCATION	- Home education
		DIRECTORATE	- Schools education
			- Teacher Quality Institute
		COMMUNITY	
		SERVICES	COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE MATTERS
		DIRECTORATE	- Youth Advisory Council
			- Youth affairs policy
		UNIVERSITY OF	<ul> <li>Youth InterACT engagement, scholarships, and grants</li> </ul>
		CANBERRA	
			Break 12:45pm-1:45pm
ЕССВ	1:45pm-2:15pm	Gentleman	- Parks and Conservation
	(30 mins)	Minister for Planning	
	(	and Land	
		Management	

Day 1 – Monday 31 October 2022

PTCS	2:15pm- 4:00pm (1 hour, 45 mins)	ENVIRONMENT, PLANNING AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT DIRECTORATE Gentleman Minister for Planning and Land Management ENVIRONMENT, PLANNING AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT DIRECTORATE CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE	<ul> <li>ENVIRONMENT, PLANNING AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT DIRECTORATE MATTERS</li> <li>Government architect</li> <li>Land release policy (including the land release program)</li> <li>Planning and development</li> <li>Planning and development enforcement policy</li> <li>Site identification and facilitation for major land and property projects</li> <li>Strategic land use</li> <li>Survey and leasing</li> </ul> CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE matters <ul> <li>Access Canberra (only in relation to planning, development, land and lease regulation)</li> <li>Planning, development, land and lease regulation</li> </ul>
		ACCESS CANBERRA	
			Break, 4:00pm-4:15pm
PTCS	4:15pm-5:15pm (1 hour)	Steel Minister for Transport and City Services (1 <sup>st</sup> session) TRANSPORT CANBERRA AND CITY SERVICES DIRECTORATE	<ul> <li>TRANSPORT CANBERRA AND CITY SERVICES DIRECTORATE MATTERS <ul> <li>Active travel (including road crossing supervision)</li> <li>Autonomous vehicle policy</li> <li>Community transport</li> <li>Footpaths</li> <li>Parking policy</li> <li>Policy relating to transport regulation and safety</li> <li>Roads and bridges</li> <li>Transport Canberra</li> <li>Transport planning and reform</li> </ul> </li> </ul>

MAJOR PROJECTS	
CANBERRA	MAJOR PROJECTS CANBERRA MATTERS
	- Delivery of the City to Woden light rail project and finalisation of the Gungahlin to
	the City Rail Stage project

Committee	Time	Minister/Official	Matters
HCW	9:00am-10:30 (1 hour, 30 mins)	Stephen-Smith Minister for Health (1 <sup>st</sup> session) ACT HEALTH DIRECTORATE CANBERRA HEALTH SERVICES	<ul> <li>Acute health policy</li> <li>Aged care and rehabilitation policy</li> <li>Cancer policy</li> <li>Child health development</li> <li>Commissioning health services</li> <li>Community health policy and programs (excluding justice health)</li> <li>Digital health</li> <li>Drug and alcohol policy</li> <li>Health protection</li> <li>Health system policy, planning and performance monitoring</li> <li>Local hospital network arrangements</li> <li>Medical and health research policy and programs</li> <li>Population health</li> <li>Regulation of health services</li> </ul>
			CANBERRA HEALTH SERVICES MATTERS - Health services and facilities operated by the ACT Government
			Break, 10:30am-10:45am
HCW	10:45am- 11:45am (1 hour)	Stephen Smith Minister for Health (2 <sup>nd</sup> session) <i>ACT HEALTH</i> <i>DIRECTORATE</i> <i>CANBERRA HEALTH</i> <i>SERVICES</i> <i>MAJOR PROJECTS</i> <i>CANBERRA</i>	<ul> <li>MATTERS CONTINUED FROM PREVIOUS SESSION</li> <li>MAJOR PROJECTS CANBERRA MATTERS         <ul> <li>Canberra Hospital Expansion</li> </ul> </li> </ul>

# Day 2 – Tuesday 1 November 2022

ECCB	11:45am-	Commissioner for	
	12:15pm (30	Sustainability and the	
	mins)	Environment	
			Break, 12:15pm-1:45pm
ECCB	1:45pm-3:45pm (2 hours)	Vassarotti Minister for the Environment Minister for Heritage ENVIRONMENT, PLANNING AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT DIRECTORATE	<ul> <li>Agriculture</li> <li>Biodiversity policy</li> <li>Commissioner for Sustainability and the Environment</li> <li>Conservation and promotion of native flora and fauna</li> <li>Environment protection policy</li> <li>Native animal welfare</li> <li>Pest, weed and feral animal management</li> <li>Support to the Conservator of Flora and Fauna</li> <li>Urban agriculture policy</li> <li>Heritage</li> </ul>
			- Heritage
			Break, 3:45pm-4:00pm
JACS	4:00pm-5:00pm (1 hour)	Gentleman Minister for Police and Emergency Services (1 <sup>st</sup> session) JUSTICE AND COMMUNITY SAFETY DIRECTORATE ACT POLICING ACT POLICING SPECIAL PURPOSES	- Policing policy and ACT Policing
JACS	5:00pm-6:00pm (1 hour)	Gentleman Minister for Corrections	- Corrective Services

JUST	ICE AND
COM	MUNITY SAFETY
DIRE	CTORATE

Committee	Time	Minister/Official	Matters
PAC	9:15am-9:45am (30 mins)	Auditor-General	
PAC	9:45am-10:15am (30 mins	Speaker of the Legislative Assembly	Office of the Legislative Assembly
			Break, 10:15am-10:30am
JACS	10:30am- 11:30am (60	Ombudsman	
	mins)	Inspector of the Integrity Commission	
		Principal Officer of the Judicial Council	
JACS	11:30am- 12:00pm (30 mins)	Integrity Commissioner	
			Break, 12:00pm-3:45pm
ECI	3:45pm- 4:45pm (1 hour)	Stephen-Smith Minister for Aboriginal and Torres Strait Islander Affairs COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE	<ul> <li>Aboriginal and Torres Strait Islander affairs policy and services</li> <li>Aboriginal and Torres Strait Islander Elected Body secretariat</li> </ul>
PTCS	4:45pm-5:45pm (1 hour)	Vassarotti Minister for Sustainable Building and Construction ENVIRONMENT, PLANNING AND	<ul> <li>Asbestos Response Taskforce</li> <li>Building and construction industry liaison</li> <li>Building code of Australia ACT appendix</li> <li>Building policy</li> <li>Building quality</li> <li>Living infrastructure projects</li> </ul>

# Day 3 – Wednesday 2 November 2022

Legislative Assembly for the Australian Capital Territory – Annual Reports 2021-22 Hearings Schedule

SUSTAINABLE	- Universal design standards
DEVELOPMENT	
DIRECTORATE	
MAJOR PROJECTS	
CANBERRA	

Committee	Time	Minister/Official	Matters
JACS	8:45am-9:30am (45 minutes)	Gentleman Minister for Police and Emergency Services (2 <sup>nd</sup> session) JUSTICE AND COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE EMERGENCY SERVICES	<ul> <li>Bushfire and other natural disaster resilience and response</li> <li>Emergency management and the Emergency Services Agency (ACT Fire and Rescue, ACT Ambulance Service, State Emergency Service, Rural Fire Service)</li> </ul>
ECI	9:30am-10:00am (30 mins)	AGENCY Cheyne Minister for Multicultural Affairs COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE	- Multicultural affairs policy and services
			Break, 10:00am-10:15am
HCW	10:15am- 12:00pm (1 hour, 45 minutes)	Davidson Assistant Minister for Families and Community Services COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE	<ul> <li>Carers Strategy and policy</li> <li>Community recovery and emergency relief</li> <li>Volunteering statement and policy</li> <li>Youth justice policy and services (including Bimberi)</li> </ul>
			Break, 12:15pm-1:15pm
EGEE	1:15pm-2:45pm (1 hour, 30 mins)	Gentleman Minister for Industrial Relations and Workplace Safety	<ul> <li>ACT Public Sector workers compensation improvement (including self-insurance)</li> <li>Private sector industrial relations and workers compensation</li> <li>Secure local jobs code</li> <li>Work health and safety policy</li> </ul>

Day 4 – Thursday 3 November 2022

		CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE OFFICE OF THE WORK HEALTH AND SAFETY COMMISSIONER ACT LONG SERVICE LEAVE AUTHORITY	<ul> <li>Work health and safety regulation (including the Office of the Work Health and Safety Commissioner)</li> </ul>
			Break, 2:45pm-3:00pm
EGEE	3:00pm-4:30pm (1 hour, 30 mins)	Barr Minister for Economic Development CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE	<ul> <li>Brand Canberra</li> <li>Canberra Economic Recovery Advisory Group</li> <li>Elite sporting performance and venue agreements</li> <li>Event attraction</li> <li>Future Jobs Fund (and Priority Investment Fund)</li> <li>Implementation and delivery of economic objectives and economic recovery</li> <li>Innovation policy and CBR Innovation Network</li> <li>International education (including Study Canberra)</li> <li>Investment facilitation and attraction</li> <li>Renewable energy industry development strategy</li> <li>Special Events Fund</li> <li>Strategic infrastructure projects (including Academy of Interactive Entertainment, UNSW, and Venues Canberra infrastructure upgrades)</li> <li>University and research policy</li> </ul>
EGEE	4:30pm-5:30pm (1 hour)	Cheyne Assistant Minister for Economic Development	<ul> <li>ACT events fund</li> <li>Advanced technologies</li> <li>Community events</li> <li>Creative industries</li> <li>Key industry capability area sector development</li> </ul>

CHIEF MINISTER, TREASURY AND	<ul> <li>Manufacturing</li> <li>Science</li> </ul>
ECONOMIC	- Screen Canberra
DEVELOPMENT	
DIRECTORATE	

Committee	Time	Minister/Official	Matters
PAC	10:30am- 12:30pm (2 hours)	Barr Treasurer CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE MAJOR PROJECTS CANBERRA ICON WATER INDEPENDENT COMPETITION AND REGULATORY COMMISSION	<ul> <li>CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE MATTERS <ul> <li>Borrowing, funds management and infrastructure finance</li> <li>Budget process and financial reporting</li> <li>Concessions</li> <li>Directions relating to authorisation thresholds for land acquisition by the City Renewal Authority or Suburban Land Agency</li> <li>Fiscal and economic strategy and policy</li> <li>Government business enterprises</li> <li>Infrastructure policy frameworks and coordination of infrastructure planning</li> <li>Jobs for Canberrans</li> <li>Revenue Office, including administration of rental bonds</li> <li>Taxation and revenue policy</li> </ul> </li> <li>MAJOR PROJECTS CANBERRA MATTERS <ul> <li>Chief Engineer</li> <li>Delivery of physical capital works projects in coordination with government agencies</li> <li>Direct delivery of designated major capital works projects</li> </ul> </li> </ul>
	L		Break, 12:30pm-1:30pm
ECI	1:30pm-2:30pm (1 hour)	Davidson Minister for Disability COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE	<ul> <li>Disability inclusion and participation</li> <li>Disability policy</li> <li>Disability reform and services</li> <li>Senior Practitioner for the reduction and elimination of restrictive practices</li> </ul>
ECI	2:30pm-3:30pm (1 hour)	Davidson Minister for Veterans and Seniors	<ul> <li>Seniors and ageing policy</li> <li>Veterans</li> </ul>

Day 5 – Friday 4 November 2022

		COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE	
		DIRECTORATE	Break, 3:30pm-3:45pm
ECI	3:45pm-4:15pm (30 mins)	Berry Minister for Women COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE	- Women's affairs policy and services
HCW	4:15pm-4:45pm (30 mins)	Berry Minister for the Prevention of Domestic and Family Violence COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE	<ul> <li>Family Safety (Coordinator-General)</li> <li>Domestic Violence Agencies</li> </ul>

Committee	Time	Minister/Official	Matters
PTCS	9:25am-9:45am (20 mins)	Berry Minister for Sport and Recreation (1 <sup>st</sup> session) TRANSPORT CANBERRA AND CITY SERVICES DIRECTORATE	- Sports Ground Management
ECI	9:45am-10:15am (30 mins)	Berry Minister for Sport and Recreation (2 <sup>nd</sup> session) CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE	<ul> <li>Aquatic Facilities Management</li> <li>Community sport infrastructure</li> <li>Sport and Recreation</li> </ul>
			Break, 10:15am-10:30am
EGEE	10:30am- 12:00pm (1 hour, 30 mins)	Steel Special Minister of State (1 <sup>st</sup> session) <i>CHIEF MINISTER,</i> <i>TREASURY AND</i> <i>ECONOMIC</i> <i>DEVELOPMENT</i> <i>DIRECTORATE</i> <i>ACT INSURANCE</i> <i>AUTHORITY</i>	<ul> <li>Access to government information</li> <li>ACT Insurance Authority</li> <li>Audit policy</li> <li>Chief Digital Officer, Digital and Data Strategy, including Cyber security</li> <li>Community facilities charging policy</li> <li>Community facilities property services</li> <li>Government accommodation and property services (including facility management and operations for Venues Canberra)</li> <li>Insurance policy (including Motor Accident Injury Insurance and lifetime care and support scheme)</li> <li>Procurement</li> <li>Shared services, including transactional services and ICT services</li> </ul>

Day 6 – Monday 7 November 2022

		MOTOR ACCIDENT INJURIES	
		COMMISSION	
			Break, 12:00pm-1:00pm
ECCB	1:00pm-2:45pm (1 hour, 45 mins)	Rattenbury Minister for Water, Energy and Emissions Reduction Minister for Gaming (1 <sup>st</sup> session) ENVIRONMENT, PLANNING AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT DIRECTORATE	<ul> <li>Climate change policy</li> <li>Energy policy and energy efficiency programs (including zero emissions vehicle policy)</li> <li>Sustainability of government services and assets</li> <li>Water efficiency programs</li> <li>Water policy</li> <li>Club buildings energy efficiency fund</li> </ul>
	·		Break, 2:45pm-3:00pm
ECCB	3:00pm-3:30pm (30 minutes)	Barr Minister for Climate Action CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE ENVIRONMENT, PLANNING AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT DIRECTORATE	<ul> <li>Big Canberra Battery</li> <li>Climate Action (Coordinator-General)</li> <li>Climate change adaptation and resilience</li> <li>Sustainable household package</li> </ul>

PTCS	3:30pm-4:00pm	Barr	- City Renewal Authority
	(30 minutes)	Chief <i>Minister</i> (1 <sup>st</sup>	<ul> <li>Suburban Land Agency (as it relates to declared urban renewal sites)</li> </ul>
		session)	
		ENVIRONMENT,	
		PLANNING AND	
		SUSTAINABLE	
		DEVELOPMENT	
		DIRECTORATE	
		CITY RENEWAL	
		AUTHORITY	
		SUBURBAN LAND	
		AGENCY	
	•		Break, 4:00pm-4:15pm
ECI	4:15pm-4:45pm	Barr	<ul> <li>LGBTQI+ affairs, policy and services</li> </ul>
	(30 mins)	Chief Minister (2 <sup>nd</sup>	
		session)	
		CHIEF MINISTER,	
		TREASURY AND	
		ECONOMIC	
		DEVELOPMENT	
		DIRECTORATE	
ECI	4:45pm-5:45pm	Steel	- Canberra Institute of Technology
	(1 hour)	Minister for Skills	- Skilled migration
		CHIEF MINISTER,	- State Training Authority
		TREASURY AND	<ul> <li>Vocational education and training</li> </ul>
		ECONOMIC	
		DEVELOPMENT	MAJOR PROJECTS CANBERRA MATTERS
		DIRECTORATE	- Delivery of the Canberra Institute of Technology (CIT) campus redevelopment
		MAJOR PROJECTS	
		CANBERRA	

CANBERRA INSTITUTE OF TECHNOLOGY	
ACT BUILDING CONSTRUCTION INDUSTRY TRAINING FUND AUTHORITY	

Committee	Time	Minister/official	Matters
EGEE	9:00am-10:15am (1 hour, 15 mins)	Steel Special Minister of State (2 <sup>nd</sup> session) CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE	- Matters continued from previous session
			Break, 10:15am-10:30am
EGEE	10:30am- 12:30pm (2 hours)	Barr Chief Minister (3 <sup>rd</sup> session) CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE	<ul> <li>ACT Public Service</li> <li>Chief Minister's Charitable Fund and philanthropy encouragement</li> <li>Commissioner for International Engagement (including sister city agreements, local diplomatic and consular liaison, inbound and outbound trade mission delivery, trade and export growth)</li> <li>Communication and community engagement</li> <li>Diversity and equal opportunity</li> <li>Enterprise Bargaining</li> <li>Government strategy and policy</li> <li>Integrity policy</li> <li>Intergovernmental relations and engagement with capital cities and the Canberra Region</li> <li>National Cabinet and the National Federation Reform Council</li> <li>National Security</li> <li>Social inclusion and equality policy</li> <li>Support to Cabinet</li> <li>Wellbeing framework</li> </ul>
DTCC	1.15 and 2.20 are	Chaol	Break, 12:30pm-1:15pm
PTCS	1:15pm-2:30pm (1 hour, 15 mins)	Steel	<ul> <li>Matters continued from previous session</li> <li>Mowing and verge maintenance</li> </ul>

Day 7 – Tuesday 8 November 2022

		Minister for Transport	Municipal convisos
		Minister for Transport and City Services (2 <sup>nd</sup>	- Municipal services
		-	- Neighbourhood democracy projects
		session)	- Public space amenity
		TRANSPORT	<ul> <li>Recycling and waste policy (including clinical waste policy)</li> </ul>
		CANBERRA AND CITY	- Stormwater
		SERVICES	
		DIRECTORATE	
JACS	2:30pm-3:45pm	Rattenbury	- Fair trading policy relating to Australian consumer law, fuel prices and licensing
	(1 hour, 15 mins)	Minister for	motor vehicle repairers
		Consumer Affairs	<ul> <li>Policy relating to retirement villages, egg labelling, sale of goods and uncollected goods</li> </ul>
		Minister for Gaming	- Policy relating to the licensing of agents, hawkers, pawnbrokers, motor vehicle
		(2 <sup>nd</sup> session)	dealers, second-hand dealers and x-films
		· · · ·	
		JUSTICE AND	- Gaming Policy
		COMMUNITY SAFETY	
		DIRECTORATE	
			Break, 3:45pm-4:00pm
JACS	4:00pm-5:30pm	Rattenbury	- Administration of justice
	(1 hour, 30 mins)	Attorney-General	- Civil and criminal law
		Justice And	- Justice reinvestment
		Community Services	<ul> <li>Policy relating to incorporation of associations</li> </ul>
		Directorate	<ul> <li>Policy relating to liquor</li> </ul>
			<ul> <li>Policy relating to sex work</li> </ul>
		Sentence	- Policy relating to security
		Administration Board	- Policy relating to the registration of deeds and charitable collections
			<ul> <li>Policy relating to the registration of land titles and tenancies</li> </ul>
		Solicitor-General for	- Reducing recidivism
		the ACT	- Restorative justice
			- Sentence Administration Board
		Principal Registrar and	
		CEO of the Coroner's	

Committee	Time	Minister/Official	Matters
JACS	8:55am-9:15am	Legal Aid Commission	
	(20 mins)		
JACS	9:15am-9:35am	Public Trustee and	
	(20 mins)	Guardian	
JACS	9:35am-9:55am	<b>Official Visitors Board</b>	
	(20 mins)	and Corrections	
		Official Visitors	
		-	Break, 9:55am-10:40am
JACS	10:40am-	Solicitor-General for	
	11:00am (20	the ACT	
	mins)		
JACS	11:00am-	Director of Public	
	11:30am (30	Prosecutions	
	mins)		
JACS	11:30am-	Electoral	
	12:00pm (30	Commissioner	
	mins)		
	1		Break, 12:00pm-1:00pm
HCW	1:00pm-3:00pm	Davidson	ACT HEALTH DIRECTORATE MATTERS
	(2 hours)	Minister for Mental	<ul> <li>Mental health (Coordinator-General)</li> </ul>
		Health	- Mental health policy
		Minister for Justice	CANBERRA HEALTH SERVICES MATTERS
		Health	<ul> <li>Mental health services, facilities and programs operated by the ACT</li> </ul>
		ACT HEALTH	- Justice Health
		DIRECTORATE	

		CANBERRA HEALTH SERVICES	
			Break, 3:00pm-3:30pm
HCW	3:30pm-5:00pm (1 hour, 30 mins)	Stephen-Smith Minister for Families and Community Services COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE	<ul> <li>Children and young people protection policy and services</li> <li>Children, youth and family policy and support services</li> <li>Community sector policy and services</li> <li>Community sector reform</li> <li>Safe and Connected Youth</li> </ul>

Committee	Time	Minister/Official	Matters
JACS	9:15am-9:45am (30 mins)	Inspector of Correctional Services	
JACS	9:45am-10:15am (30 mins)	Steel Special Minister for State (3 <sup>rd</sup> session) JUSTICE AND COMMUNITY SAFETY DIRECTORATE	<ul> <li>Electoral Policy</li> <li>Racing Policy</li> </ul>
EGEE	10:15am- 11:15am (1 hour)	Barr Minister for Tourism CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE	<ul> <li>Aviation industry development</li> <li>Major events (Floriade, Enlighten, Innovation Festival)</li> <li>Tourism policy</li> <li>Visit Canberra</li> </ul>
		1	Break, 11:15am-11:30am
PTCS	11:30am- 12:15pm (45 mins)	Berry Minister for Housing and Suburban Development (1 <sup>st</sup> session) ENVIRONMENT, PLANNING AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT DIRECTORATE	<ul> <li>Housing strategy and policy</li> <li>Suburban land development</li> <li>Suburban Land Agency (with the exception of those matters assigned to the Chief Minister)</li> </ul>
HCW	12:15pm-1:00pm (45 mins)	Berry Minister for Housing and Suburban	<ul> <li>Homelessness policy</li> <li>Housing assistance policy</li> <li>Housing sector regulation</li> <li>Public housing asset management</li> </ul>

Day 9 – Thursday 10 November 2022

		Development (2 <sup>nd</sup> session) COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE	<ul> <li>Public housing growth renewal program</li> <li>Social and affordable housing delivery</li> </ul>
			Break, 1:00pm-2:00pm
EGEE	2:00pm-3:00pm (1 hour)	Cheyne Minister for the Arts CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE MAJOR PROJECTS CANBERRA CULTURAL FACILITIES CORPORATION	<ul> <li>Art and cultural policy and services</li> <li>Community arts facilities</li> <li>Cultural Facilities Corporation</li> <li>MAJOR PROJECTS CANBERRA MATTERS</li> <li>Delivery of the Canberra Theatre Centre redevelopment project</li> </ul>
HCW	3:00pm-3:45pm (45 mins)	Vassarotti Minister for Homelessness and Housing Services COMMUNITY SERVICES DIRECTORATE	<ul> <li>Homelessness services</li> <li>Housing services</li> </ul>
			Break, 3:45pm-4:00pm
ECCB	4:00pm-4:30pm (30 minutes)	Cheyne Minister for Business and Better Regulation (1 <sup>st</sup> session)	<ul> <li>Environmental protection, water regulation, and clinical waste controller (including EPA)</li> </ul>

		CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE	
EGEE	4:30pm – 6:15pm (1 hour, 45 mins)	Cheyne Minister for Business and Better Regulation (2 <sup>nd</sup> session) CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE ACCESS CANBERRA GAMBLING AND RACING COMMISSION	<ul> <li>CHIEF MINISTER, TREASURY AND ECONOMIC DEVELOPMENT DIRECTORATE MATTERS <ul> <li>Aboriginal and Torres Strait Islander business development</li> <li>Access Canberra (exception in relation to planning development, land and lease regulation)</li> <li>Better Regulation Taskforce</li> <li>Business advocacy and liaison</li> <li>Business development</li> <li>Choose CBR</li> <li>Improving ease of doing business with government</li> <li>Small business</li> </ul> </li> <li>ACCESS CANBERRA MATTERS <ul> <li>Construction, building and utilities regulation</li> <li>Construction, building and utilities regulation</li> <li>Electricity and natural gas, water and sewerage industry technical regulation</li> <li>Fair trading and registration, inspection and regulatory services (including transport regulation and licensing)</li> <li>Food safety licensing and regulation</li> <li>Occupational licensing</li> <li>Public unleased land regulation (permits)</li> <li>Racing and gaming regulation</li> <li>Registration of civil unions, domestic relationships and parentage</li> </ul> </li> </ul>

Committee	Time	Minister/Official	Matters		
JACS	9:30am – 10:00am (30 minutes)	Legal Aid	CALL-BACK SESSION		
JACS	10:00am- 10:45am (45 mins)	Human Rights Commission	<ul> <li>President and Human Rights Commissioner</li> <li>Discrimination, Health Services, Disability &amp; Community Services Commissioner.</li> <li>Public Advocate &amp; Children and Young People Commissioner.</li> <li>Victims of Crime Commissioner</li> </ul>		
JACS	10:45am- 11:15am (30 mins)	Cheyne Minister for Human Rights JUSTICE AND COMMUNITY SAFETY DIRECTORATE	<ul> <li>ACT Human Rights Commission</li> <li>Human rights and anti-discrimination policy</li> <li>Policy relating to births, deaths, parentage, marriages, civil unions, domestic relationships, voluntary assisted dying/end of life</li> <li>Victims of Crime Commissioner</li> </ul>		
Reserved for call-back sessions, 11:15am – 5:00pm					

## Day 10 – Friday 11 November 2022

Committee	Time	Minister/Official	Matters
PTCS	2:00pm – 2:30pm	Gentleman	CALL BACK SESSION
	(30 mins)	<b>Minister for Planning</b>	
		and Land	<ul> <li>Matters continued from previous session (31 October 2022)</li> </ul>
		Management	
		ENVIRONMENT,	
		PLANNING AND	
		SUSTAINABLE	
		DEVELOPMENT	
		DIRECTORATE	
		ACCESS CANBERRA	

Day 11 – Monday 14 November 2022