# PUBLIC HEARING SCHEDULE

## Inquiry into Annual and Financial Reports 2015–16

(Please note this schedule remains subject to review and final change)

(as at 7 March 2017)

#### **DAY ONE - MONDAY 27 FEBRUARY 2017**

Committee	Time	Witness	Office	Annual Report	
Economic Development	9.15am-10.15am (1 hour)	Mr Barr	Treasurer	CMTEDD portfolio Economic and Financial Management	
and Tourism				Revenue and Government Business Management	
Economic Development and Tourism	10.15am-12.45pm (2 hours 30 minutes)	Mr Barr	Chief Minister	CMTEDD portfolio Government Policy and Strategy; Public Sector Management; Coordinated Communications and Community Engagement ACT Executive Director of Territory Records  Commissioner for Public Administration State of the Service Report	
	12.45pm-2.15pm — Lunch				

Committee	Time	Witness	Office	Annual Report
Public Accounts	2.15pm-5.15pm (3 hours)	Mr Barr	Treasurer	CMTEDD portfolio Shared Services
	(3 110 413)			Superannuation Provision Account
				Territory Banking Account
				ACT Compulsory Third Party Insurance Regulator
				Lifetime Care and Support Fund
				Office of the Nominal Defendant of the ACT
				ACT Insurance Authority
				Icon Water Limited (formerly ACTEW Corporation)
				Independent Competition and Regulatory Commission
		1	5.	15pm — Close

### **DAY TWO - TUESDAY 28 FEBRUARY 2017**

Committee	Time	Witness	Office	Annual Report		
Economic	9.30am-10.30am	Mr Barr	Minister for	CMTEDD portfolio		
Development and	(1hour)		Economic	Innovation, Trade and Investment – Innovate Canberra		
Tourism			Development	Property Services		
				ACT Government Procurement Board		
Economic	10.30am-11.30am	Mr Barr	Minister for	CMTEDD portfolio		
Development and	(1 Hour)		<b>Tourism and Major</b>	Visit Canberra		
Tourism			Events	Venues and Events		
Economic	11.30am-1.30pm	Mr Ramsay	Minister for	CMTEDD portfolio		
Development and	(2 hour)		Regulatory	Access Canberra		
Tourism			Services			
				Constructions Occupations (Licensing) Act 2004		
			1.30բ	om-2.30pm - Lunch		
Economic	2.30pm-3.30pm	Mr Ramsay	Minister for the	CMTEDD portfolio		
Development and	(1 hour)		Arts and	Arts Engagement		
Tourism			Community Events			
				Cultural Facilities Corporation		
Public Accounts	3.30pm-4.15pm		ACT Ombudsman	ACT Ombudsman		
	(45 minutes)					
Public Accounts	4.15pm-5.15pm		ACT Auditor-	ACT Auditor-General		
	(1 hour)		General			
		5.15pm - Close				

### **DAY THREE - WEDNESDAY 01 MARCH 2017**

Committee	Time	Witness	Office	Annual Report		
Health, Ageing and	9.30am-12.30pm	Ms Stephen-Smith	Minister for	CSD Portfolio		
Community	(3 hours)		Community	Community Participation – Community Sector Reform		
Services			Services and Social	Community Participation – Community Recovery		
			Inclusion	Community Participation – Service Strategy		
			Minister for	CSD Portfolio		
			Aboriginal and	Community Participation—Aboriginal and Torres Strait Islander Affairs		
			Torres Strait			
			Islander Affairs			
			Minister for	CSD Portfolio		
			Multicultural	Community Participation—Multicultural Affairs		
			Affairs			
	12.30pm-1.30pm - Lunch					
Health, Ageing and	1.30pm-3.30pm	Ms Stephen-Smith	Minister for	CSD Portfolio		
Community	(2 hours)		Disability, Children	Community Participation—Youth Engagement		
Services			and Youth	Disability and Therapy Services		
				Early Interventions Services		
				Child and Youth Protection Services		
Health, Ageing and	3.30pm-4.30pm	Ms Berry	Minister for	CSD Portfolio		
Community	(1 hour)		Housing and	Social Housing Services		
Services			Suburban			
			Development			
			Minister for	CSD Portfolio		
			Women	Community Participation—Women		
Health, Ageing and	4.30pm-5.00pm	Mr Ramsay	Minister for	CSD Portfolio		
Community	(30 minutes)		Veterans and	Community Participation – Veterans and Seniors		
Services			Seniors			
				5.00pm - Close		

### **DAY FOUR - THURSDAY 02 MARCH 2017**

Committee	Time	Witness	Office	Annual Report
Health, Ageing and	9.30am-1.30pm	Ms Fitzharris	Minister for Health	Acute Services
Community	(4 hours)			(Includes the ACT Local Hospital Network Directorate Annual Report)
Services				
				Alcohol and Drug Services
				Morning tea break (10.50am – 11am)
				Public Health
				Canada Samilada
				Cancer Services
				Rehabilitation, Aged and Community Care)
				Early Intervention and Prevention
				Whole portfolio matters
		T	1	pm-3.30pm - Lunch
Health, Ageing and	3.30pm-4.30pm	Mr Rattenbury	Minister for	Health Directorate Portfolio
Community	(1 hour)		Mental Health	Mental Health Services, Facilities, Policy and Programs
Services				Justice Health Services, Facilities, Policy and programs
	4.30pm - Close			

### **DAY FIVE - FRIDAY 03 MARCH 2017**

Committee	Time	Witness	Office	Annual Report	
Education,	9.30am-1.00pm	Ms Berry	Minister for	EDU Portfolio	
<b>Employment and</b>	(3 hour 30 minutes)		Education and		
Youth Affairs			Early Childhood		
			Development		
	1.00pm-2.00pm - Lunch				
Public Accounts	2.00pm-2.45pm	Ms Burch	Speaker, ACT	Office of the Legislative Assembly	
	(45 minutes)		Legislative		
			Assembly		
Education,	3.00pm-4.30pm	Ms Stephen-Smith	Minister for	CMTED Portfolio	
<b>Employment and</b>	(1 hour 30 minutes)		Workplace Safety	Default Insurance Fund	
Youth Affairs			and Industrial	Workplace Safety and Industrial Relations	
			Relations		
				ACT Long Service Leave	
			4	1.30pm - Close	

### DAY SIX - MONDAY 06 MARCH 2017

Committee	Time	Witness	Office	Annual Report	
<b>Environment and</b>	9.00am-11.00am	Mr Rattenbury	Minister for	EPSDD Portfolio	
Transport and City	(2 hours)		Climate Change	Sustainability and Climate Change	
Services			and Sustainability	Report on the Operation and Administration of the <i>Energy Efficiency (Cost of</i>	
				Living) Improvement Act 2012 for 2015-16	
				Office of the Commissioner for Sustainability and the Environment	
	11.00 10.00			200	
Environment and	11.00am-12.00pm	Mr Ramsay	Minister for	CMTEDD Portfolio	
Transport and City	(1 hour)		Regulatory	Environment Protection Authority	
Services			Services		
Environment and	12.00pm-1.30pm	Mr Gentleman	Minister for the	EPSDD Portfolio	
Transport and City	(1 hour 30 minutes)		Environment and	Environment	
Services			Heritage	Conservator of Flora and Fauna	
			4.20		
				m-2.30pm — Lunch	
Environment and	2.30pm-4.00pm	Mr Gentleman	Minister for the	EPSDD Portfolio	
Transport and City	(1 hour 30 minutes)		Environment and	Heritage	
Services			Heritage	Heritage Council	
				Land Management - Parks and Conservation; Public Land Management Plans	
F	4.00 5.20 .	M. D	Bat state of the Control	CASTEDD D. 16.11.	
Environment and	4.00pm-5.30pm	Ms Berry	Minister for Sport	CMTEDD Portfolio	
Transport and City	(1 hour 30 minutes)		and Recreation	Sport and Recreation Services	
Services					
				5.20	
	5.30pm close				

### **DAY SEVEN - TUESDAY 07 MARCH 2017**

Committee	Time	Witness	Office	Annual Report
Justice and	10.00am- 12.00pm	Mr Ramsay	Attorney General	Director of Public Prosecutions
Community Safety	(2 hours)			
				Legal Aid Commission (ACT)
				Public Trustee and Guardian
				Public Trustee and Guardian
				Public Advocate of the ACT (Matters relating to the Attorney General)
				pm-1.30pm - Lunch
Justice and	1.30pm- 3.00pm	Mr Rattenbury	Minister for	ACT Human Rights Commission
Community Safety	(1 Hour 30 minutes)		Justice, Consumer	Dublic Advances of the ACT /Nactions relation to the National States
			Affairs and Road	Public Advocate of the ACT (Matters relating to the Minister for Justice,
			Safety	Consumer Affairs and Road Safety)
				Public Trustee and Guardian – Official Visitors
				Victims Support ACT
				JACSD Portfolio
				Road Safety and Road Transport Regulation
				Road Safety and Road Transport Regulation
Justice and	3.00pm-4.00pm	Mr Rattenbury	Minister for	JACSD Portfolio
<b>Community Safety</b>	(1 hour)	,	Corrections	ACT Corrective Services
Justice and	4.00pm-5.30pm	Mr Gentleman	Minister for Police	JACSD Portfolio
Community Safety	(1 hour 30 minutes)		and Emergency	ACT Emergency Services Agency
			Services	
				ACT Policing
				5.30pm - Close
			= = = = = = = = = = = = = = = = = = = =	5.50pm - Close

### **DAY EIGHT- WEDNESDAY 08 MARCH 2017**

Committee	Time	Witness	Office	Annual Report
Justice and	9.30am-11.00am	Mr Ramsay	Attorney General	JACSD Portfolio
<b>Community Safety</b>	(1 hour 30 minutes)			
Justice and	11.00am-12.00pm		ACT Electoral	ACT Electoral Commission
Community Safety	(1 hour)		Commissioner	
			<u>'</u>	pm – 1.30pm - Lunch
Justice and	1.30pm-2.00pm	Mr Ramsay	Attorney General	CMTEDD Portfolio
Community Safety	(30 minutes)			Gaming and Racing
Justice and	2.00pm-2.30pm	Mr Ramsay	Minister for	Gambling and Racing Commission
Community Safety	(30 minutes)		Regulatory	ACT Gambling and Racing Commission
			Services	
Justice and	2.30pm- 3.30pm	Mr Rattenbury	Minister for	CMTEDD Portfolio
Community Safety	(1 hour)		Justice, Consumer	Access Canberra – Fair Trading
			Affairs and Road	
			Safety	JACSD Portfolio
				Consumer Affairs
Justice and	3.30pm- 3.45pm	Mr Rattenbury	Minister for	JACSD Portfolio
Community Safety	(15 Minutes)	ivii natteribury	Corrections	Corrections Sentence Administration Board
Community Safety	(15 Millutes)		Corrections	Corrections Sentence Administration Board
Justice and	3.45pm- 4.15pm	Ms Berry	Minister for the	JACSD Portfolio
<b>Community Safety</b>	(30 minutes)	•	Prevention of	Coordinator General for Family Safety
			Domestic and	
			Family Violence	
			7	1.15pm - Close

### **DAY NINE – THURSDAY 09 MARCH 2017**

Committee	Time	Witness	Office	Annual Report	
Environment and Transport and City Services	9.00am-1.00pm (4 hours)	Ms Fitzharris	Minister for Transport Canberra and City Services	TCCS Portfolio ACT Veterinary Surgeons Board Information services; Waste and Recycling; Regulatory Services; Capital Linen and Sustainable Transport Land Management - Urban land Management; Design and Development and Yarralumla Nursery ACT Public Cemeteries Authority Animal Welfare Authority Roads ACT ACTION	
	1.00pm-2.00pm - Lunch				
Environment and Transport and City Services	2.00pm-3.30pm (1 hour 30 minutes)	Ms Fitzharris	Minister for Transport Canberra and City Services	TCCS Portfolio Capital Metro Agency (light rail)	
Education, Employment and Youth Affairs	3.30pm-4.00pm (30 minutes)	Ms Fitzharris	Minister for Higher Education, Training and Research	CMTED Portfolio Innovation, Trade and Investment – Skills Canberra	
Education, Employment and Youth Affairs	4.00pm-5.30pm (1 Hour 30 minutes)	Ms Fitzharris	Minister for Higher Education, Training and Research	ACT Building and Construction Industry Training Fund Authority  Canberra Institute of Technology  University of Canberra	
			5	5.30pm - close	

### **DAY TEN – FRIDAY 10 MARCH 2017**

Committee	Time	Witness	Office	Annual Report	
Planning and	9.30am – 11.00am	Mr Gentleman	Minister for	EPSDD Portfolio	
urban Renewal	(1 hour 30 minutes)		Planning and Land	Planning	
			Management	Architects Board of the ACT	
Planning and	11.00am-12.00pm	Mr Gentleman	Minister for	CMTED Portfolio	
urban Renewal	(1 hour)		Planning and Land	Asbestos Response Taskforce - Loose Fill Asbestos Insulation Eradication	
			Management	Scheme	
Planning and	12.00pm-1.00pm	Mr Gentleman	Minister for Urban	CMTED Portfolio	
urban Renewal	(1 hour)		Renewal	Policy, Strategy and Infrastructure Delivery – Urban Renewal	
			1.00p	 om-2.00pm - Lunch	
Planning and	2.00pm-3.30pm	Ms Berry	Minister for	Land Development Agency	
urban Renewal	(1 hour 30 minutes)	,	Housing and		
			Suburban		
			Development		
Planning and	3.30pm-4.30pm	Ms Berry	Minister for	CMTEDD Portfolio	
urban Renewal	(1 hour)	•	Housing and	Policy, Strategy and Infrastructure Delivery – Land Release, Suburban	
			Suburban	Development	
			Development		
Planning and	4.30pm-5.30pm	Ms Berry	Minister for	CMTEDD Portfolio	
urban Renewal	(1 hour)	•	Housing and	Public Housing Renewal Taskforce and Affordable Housing	
			Suburban		
			Development		
				5.30pm - Close	
	5.3upin - Close				