

# Annual Reports 2020-21 Hearings Schedule

#### Monday 21 February 2022 to Friday 4 March 2022

The ACT Legislative Assembly has established seven inquiries into annual reports of the ACT Government for 2020-21, to be conducted by each of the standing committees of the Assembly.

Hearings generally will be held online.

Viewing galleries are closed to the public. You can watch proceedings live or later, at Assembly on Demand.

Hansard transcripts will be published in the week following each hearing.

Committees must report on their inquiries by 31 May 2022.

# Day 1 - Monday, 21 February 2022

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
Health and Community Wellbeing	10am – 12 noon (2 hours)	Ms Davidson Minister for Mental Health Minster for Justice Health Canberra Health Services, ACT Health Directorate	Mental health (Coordinator-General) Mental health policy	Mental health services, facilities and programs operated by the ACT Justice Health
Health and Community Wellbeing	12 noon – 1pm (1 hour)	Ms Davidson Assistant Minister for Seniors, Veterans, Families and Community Services Community Services Directorate	Carers Strategy and policy Community recovery and emergency relief Seniors and ageing policy	Veterans Volunteering statement and policy Youth justice policy and services (including Bimberi)
<u>Lunch 1pm – 1.45pm (45 mins)</u>				
Economy and Gender and Economic Equality	1.45pm – 2.45pm (1 hour)	Mr Gentleman Minister for Industrial Relations and Workplace Safety Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate Office of the Work Health and Safety Commissioner	ACT Public Sector Workers Compensation (including self-insurance) Private sector industrial relations and workers compensation Secure local jobs code	Work health and safety policy Work health and safety regulation (including the Office of the Work Health and Safety Commissioner)
		<u>Break 2.45pm to 3pm (15 r</u>	nins)	
Justice and Community Safety	3pm-4.30pm (1.5 hours)	Mr Rattenbury Attorney-General Justice and Community Safety Directorate	Administration of justice Civil and criminal law Justice reinvestment Policy relating to incorporation of associations Policy relating to liquor Policy relating to sex work	Policy relating to security Policy relating to the registration of deeds and charitable collections Policy relating to the registration of land titles and tenancies Reducing recidivism Restorative justice Sentence Administration Board
		Break 4.30 pm to 4.45 pm (15	<u>smins)</u>	

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
Justice and Community Safety	4.45pm – 5.30pm (45 mins)	Mr Rattenbury Minister for Gaming Justice and Community Safety Directorate	Gaming Policy Club buildings energy efficiency fund	
Justice and Community Safety	5.30pm – 6.15pm (45 mins)	Mr Rattenbury Minister for Consumer Affairs Justice and Community Safety Directorate	Fair trading policy relating to Australian consumer law, fuel prices and licensing motor vehicle repairers Policy relating to retirement villages, egg labelling, sale of goods and uncollected goods	Policy relating to the licensing of agents, hawkers, pawnbrokers, motor vehicle dealers, second-hand dealers and x-films

#### Day 2 – Tuesday, 22 February 2022

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
Economy and Gender and Economic Equality	9.15am – 10.30am (1.25 hours)	Mr Barr Chief Minister Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate	Chief Minister's Charitable Fund and philanthropy encouragement Commissioner for International Engagement Communication and community engagement Diversity and equal opportunity Government strategy and policy	Intergovernmental relations and engagement with capital cities and the Canberra Region  National Cabinet and the National Federation Reform Council  National Security  Social inclusion and equality policy  Support to Cabinet  Wellbeing framework
		Break 10.30am to 10.45am (	15 mins)	
Public Accounts	10.45am – 12.15pm (1.5 hours)	Mr Barr Treasurer Icon Water Limited Independent Competition and Regulatory Commission Major Projects Canberra	Delivery of physical capital works pro agencies  Direct delivery of designated major of Engineer  Icon Water  Independent Competition and Regula	
		<u>Lunch 12.15pm to 2pm (1.75</u>	5 hours)	
Justice and Community Safety	2pm – 2.30pm (30 mins)	Electoral Commissioner		
Justice and Community Safety	2.30pm – 3 pm (30 mins)	Public Trustee and Guardian		
Justice and Community Safety	3pm – 3.20pm (20 mins)	Solicitor-General for the ACT		
		Break 3.20pm to 3.30pm (1	<u>0 mins)</u>	

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters
Justice and Community Safety	3.30pm – 4.15pm (45 mins)	Human Rights Commission	
Justice and Community 4.15 pm – 4.30 pm (15 mins)	Ms Cheyne	ACT Human Rights Commission	
	(15 mins)	Minister for Human Rights	Human rights and anti-discriminatory policy
		Justice and Community Safety Directorate	Policy relating to births, deaths, parentage, marriages, civil unions, domestic relationships, voluntary assisted dying/end of life
			Victims of Crime Commissioner
Justice and Community	4.30pm-4.45pm	Mr Steel	Electoral policy
Safety	(15 mins)	Special Minister of State Justice and Community Safety Directorate	Racing policy

# Day 3 – Wednesday, 23 February 2022

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters
Justice and Community Safety	9:30am – 9.45am (15 mins)	Inspector of the Integrity Commission	
Justice and Community Safety	9.45am – 10.15am (30 mins)	Inspector of Correctional Services	
Justice and Community Safety	10.15am – 10.45am (30 mins)	Director of Public Prosecutions	
Justice and Community Safety	10.45am – 11.05am (20 mins)	Legal Aid Commission	
		Break 11.05am – 11.20am (1	<u>5 mins)</u>
Justice and Community Safety	11.20am – 11.50am (30 mins)	Integrity Commission	
Justice and Community Safety	11.50am – 12.10pm (20 mins)	Official Visitors Board and Corrections Official Visitors	
Justice and Community Safety	12.10pm – 12.30pm (20 mins)	Sentence Administration Board	
		<u>Lunch 12.30pm – 2pm (1.51</u>	hours)
Justice and Community Safety	2pm – 3.15pm (1.25 hours)	Mr Gentleman Minister for Corrections Justice and Community Safety Directorate	Corrective Services
		Break 3.15pm – 3.30pm (15	mins)
Justice and Community Safety	3.30pm – 4.15pm (45 mins)	Mr Gentleman Minister for Police and Emergency Services ACT Policing ACT Policing Special Purposes, Justice and Community Safety Directorate	Policing policy and ACT Policing

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters
Justice and Community Safety	4.15pm – 5pm (45 mins)	Mr Gentleman Minister for Police and Emergency Services Emergency Services Agency, Justice and Community Safety Directorate	Bushfire and other natural disaster resilience and response Emergency management and the Emergency Services Agency (ACT Fire and Rescue, ACT Ambulance Service, State Emergency Service, Rural Fire Service)

# Day 4 – Thursday, 24 February 2022

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
Planning, Transport and City Services	9:30am – 12.30pm (3 hours)	Mr Gentleman Minister for Planning and Land Management Environment, Planning and Sustainable Development Directorate Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate Access Canberra	Government architect Land release policy (including the land release program) Parks and Conservation Planning and development Planning and development enforcement policy Site identification and facilitation for major land and property projects	Strategic land use Survey and leasing Access Canberra (only in relation to planning, development, land and lease regulation)  Access Canberra matter Planning, development, land and lease regulation
		<u>Lunch 12.30pm – 1.30pm (1</u>	hour)	
Planning, Transport and City Services	1.30pm – 2pm (30 mins)	Mr Barr Chief Minister City Renewal Authority Suburban Land Agency Environment, Planning and Sustainable Development Directorate	City Renewal Authority Suburban Land Agency (as it relates to declared urban renewal sites)	
Planning, Transport and City Services	2pm-3pm (1 hour)	Ms Vassarotti Minister for Sustainable Building and Construction Environment, Planning and Sustainable Development Directorate Major Projects Canberra	Asbestos Response Taskforce Building and construction industry liaison Building code of Australia ACT appendix	Building policy Building quality Cladding rectification Living infrastructure projects Universal design standards
		Break 3pm – 3.45pm (45 n	nins)	
Economy and Gender and Economic Equality	3.45pm – 4.45pm (1 hour)	Mr Barr Chief Minister Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate ACT Public Service—State of the Service Report	ACT Public Service Enterprise bargaining Integrity policy	

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters
		Break 4.45pm – 5pm (15 ı	nins)
Education and Community Inclusion	5pm – 5.30pm (30 mins)	Mr Barr Chief Minister Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate	LGBTIQ+

# Day 5 – Friday, 25 February 2022

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
Environment, Climate Change and Biodiversity	9.30am – 10am (30 mins)	Commissioner for Sustainability and the Environment		
Environment, Climate Change and Biodiversity	10am – 11.50am (1 hour 50 mins)	Ms Vassarotti Minister for the Environment Minister for Heritage Environment, Planning and Sustainable Development Directorate	Agriculture Biodiversity policy Commissioner for Sustainability and the Environment Conservation and promotion of native flora and fauna Environment protection policy	Native animal welfare  Pest, weed and feral animal management policy  Support to the Conservator of Flora and Fauna  Urban agriculture policy  Heritage
<u>Lunch 11.50am – 12.50pm (1 hour)</u>				
Education and Community Inclusion	12.50pm – 2.50pm (2 hours)	Ms Berry Minister for Education and Youth Affairs Minister for Early Childhood Development Education Directorate	Board of Senior Secondary Studies Government and non-government schools Home education Schools education	Teacher Quality Institute Early childhood development and education (including early childhood education and care regulated services; preschool programs; and Koori preschool programs)
Education and Community Inclusion	2.50pm – 3.20pm (30 mins)	Ms Berry Minister for Education and Youth Affairs Community Services Directorate	Youth Advisory Council Youth affairs policy Youth InterACT engagement, scholars	ships, and grants
		<u>Break 3.20pm – 3.30pm (10 n</u>	ninutes)	
Education and Community Inclusion	3.30pm – 4pm (30 mins)	Ms Cheyne Minister for Multicultural Affairs Community Services Directorate	Multicultural affairs policy and servic	es
		<u>Break 4pm – 4.15pm (15 r</u>	nins)	

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
Planning, Transport and City Services	4.15pm – 6pm (1.75 hours)	Mr Steel Minster for Transport and City Services Transport Canberra and City Services Directorate	Mowing and verge maintenance Municipal services Neighbourhood democracy projects	Public space amenity Recycling and waste policy (including clinical waste policy) Stormwater

# Day 6 - Monday, 28 February 2022

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
Education and Community Inclusion	9.15am – 10.15am (1 hour)	Ms Davidson Minister for Disability Community Services Directorate	Disability inclusion and participation Disability policy Disability reform and services Senior Practitioner for the reduction and elimination of restrictive pract	tices
Break 10.15am – 10.30am (15 mins)				
Education and Community Inclusion	10.30am – 1pm (2.5 hours)	Mr Steel Minister for Skills CMTEDD Building and Construction Industry Training Fund Major Projects Canberra	Canberra Institute of Technology Skilled migration State Training Authority Vocational education and training Delivery of the Canberra Institute of Technology campus redevelopment	nt
	<u>Lunch 1pm – 2pm (1 hour)</u>			
Education and Community Inclusion	2pm – 2.30pm (30 minutes)	Ms Berry Minister for Sport and Recreation Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate	Aquatic facilities management Community sports infrastructure Sport and recreation	
Education and Community Inclusion	2.30pm – 3.30pm (1 hour)	Ms Berry Minister for Women Community Services Directorate	Women's affairs policy and services	
Education and Community Inclusion	3.30pm – 4.30pm (1 hour)	Ms Berry Minister for Early Childhood Development Community Services Directorate	Child and Family Centres Child development service Child development service Childhood early intervention and development services	
	Break 4.30pm – 4.40pm (10 minutes)			

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters
Education and	4.40pm – 5.10pm	Ms Stephen-Smith Minister for Aboriginal and Torres Strait Islander Affairs Community Services Directorate	Aboriginal and Torres Strait Islander affairs policy and services
Community Inclusion	(30 mins)		Aboriginal and Torres Strait Islander Elected Body secretariat

# Day 7 – Tuesday, 1 March 2022

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
Public Accounts	9.30am – 12.30pm (3 hours)	Mr Barr Treasurer Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate City Renewal Authority Suburban Land Agency	Borrowing, funds management and infrastructure finance Budget process and financial reporting Concessions Directions relating to authorisation thresholds for land acquisition by the City Renewal Authority or Suburban Land Agency Fiscal and economic strategy and policy	Government business enterprises Infrastructure policy frameworks and coordination of infrastructure planning Revenue Office, including administration of rental bonds Taxation and revenue policy
		<u>Lunch 12.30pm – 1.30pm (</u>	<u>l hour)</u>	
Environment, Climate Change and Biodiversity	1.30pm – 2.30pm (1 hour)	Mr Barr Minister for Climate Action Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate	Big Canberra Battery Climate Action (Coordinator-General Climate change adaptation and resiling Sustainable household package	
Environment, Climate Change and Biodiversity	2.30pm – 3.30pm (1 hour)	Mr Rattenbury Minster for Water, Energy and Emissions Reduction Environment, Planning and Sustainable Development Directorate	Climate change policy Energy policy and energy efficiency programs (including zero emissions vehicle policy)	Sustainability of government services and assets Water efficiency programs Water policy
		<u>Break 3.30pm – 3.45pm (15</u>	<u>5 mins)</u>	

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters
Economy and Gender	3.45pm – 6pm	Mr Steel	Access to government information
and Economic Equality	And Economic Equality (2.25 hours) Special Minister of State  Chief Minister, Treasury and Economic  Development Directorate  Insurance Authority	•	ACT Insurance Authority
		Audit policy	
		Chief Digital Officer, Digital and Data Strategy, including Cyber security	
			Community facilities charging policy
			Community facilities property services
			Government accommodation and property services (including facility management and operations for Venues Canberra)
		Insurance policy (including Motor Accident Injury Insurance and lifetime care and support scheme)	
		Procurement	
			Shared services, including transactional services and ICT services

#### Day 8 – Wednesday, 2 March 2022

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
Public Accounts	10am – 10.30am (30 mins)	Ombudsman		
Public Accounts	10.30am – 11.30am (1 hour)	Office of the Legislative Assembly Speaker		
Public Accounts	11.30am – 12pm (30 mins)	Auditor-General		
		<u>Lunch 12pm – 1pm (1 ho</u>	<u>ur)</u>	
Health and Community Wellbeing	1pm – 3.30pm (2.5 hours)	Ms Stephen-Smith Minister for Health Canberra Health Services, ACT Health Directorate	Acute health policy Aged care and rehabilitation policy Cancer policy Child health development Commissioning health services Community health policy and programs (excluding justice health) Digital health Drug and alcohol policy	Health protection Health system policy, planning and performance monitoring Local hospital network arrangements Medical and health research policy and programs Population health Regulation of health services Health services and facilities operated by the ACT Government
		<u>Break 3.30pm – 4pm (30 n</u>	nins)	
Health and Community Wellbeing	4pm – 4.30pm (30 minutes)	Ms Stephen-Smith Minister for Health Major Projects Canberra	Canberra Hospital Extension	
Health and Community Wellbeing	4.30pm – 5.30pm (1 hour)	<b>Ms Stephen-Smith</b> Minister for Families and Community Services Community Services Directorate	Children and young people protection policy and services Children, youth and family policy and support services	Community sector policy and services  Community sector reform  Safe and Connected Youth

# Day 9 – Thursday, 3 March 2022

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
Economy and Gender and Economic Equality	9.15am – 10am (45 minutes)	Mr Barr Minister for Tourism Chief Minister, Treasury and Economic	Aviation industry development  Major events (Floriade, Enlighten, Innovation Festival)	Tourism policy Visit Canberra
Economy and Gender and Economic Equality	10am – 11.30am (1.5 hours)	Mr Barr Minister for Economic Development Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate	Brand Canberra Canberra Economic Recovery Advisory Group Elite sporting performance and venue agreements Event attraction Future Jobs Fund (and Priority Investment Fund) Implementation and delivery of economic objectives and economic recovery Innovation policy and CBR Innovation Network	International education (including Study Canberra) Investment facilitation and attraction Jobs for Canberrans Renewable energy industry development strategy Special Events Fund Strategic infrastructure projects (including Academy of Interactive Entertainment, UNSW, and Venues Canberra infrastructure upgrades) University and research policy
		<u>Lunch 11.30am – 12.30pm (</u>		omirerately and research policy
Economy and Gender and Economic Equality	12.30pm – 2.30pm (2 hours)	Ms Cheyne Minister for Business and Better Regulation Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate Access Canberra Gambling and Racing Commission	Aboriginal and Torres Strait Islander business development Access Canberra (exception in relation to planning development, land and lease regulation) Better Regulation Taskforce Business advocacy and liaison Business development Choose CBR	Access Canberra matters Environmental protection, water regulation, and clinical waste controller. Electricity and natural gas, water and sewerage industry technical regulation Fair trading and registration, inspection and regulatory services (including transport regulation and licensing)

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
			Improving ease of doing business with government Small business	Food safety licensing and regulation Occupational licensing Public unleased land regulation
			Access Canberra matters  Construction, building and utilities regulation  Controlled sports registration, inspection, notifications, and regulatory services	(permits) Racing and gaming regulation Registration of civil unions, domestic relationships and parentage
		<u>Break 2.30pm-2.45pm (15</u>	mins)	
Economy and Gender and Economic Equality	2.45pm – 3.30pm (45 minutes)	Ms Cheyne Minister for the Arts Major Projects Canberra Cultural Facilities Corporation Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate	Art and cultural policy and services Community arts facilities Cultural Facilities Corporation	Delivery of the Canberra Theatre Centre redevelopment project
Economy and Gender and Economic Equality	3.30pm – 4.15pm (45 minutes)	Ms Cheyne Assistant Minister for Economic Development Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate	ACT events fund Advanced technologies Community events Creative industries	Key industry capability area sector development Manufacturing Science Screen Canberra
Break 4.15pm to 4.30pm (15 mins)				
Environment, Climate Change and Biodiversity	4.30pm – 5.15pm (45 mins)	Ms Cheyne Minister for Business and Better Regulation Chief Minister, Treasury and Economic Development Directorate	Environment Protection Authority	

#### **Day 10 - Friday, 4 March 2022**

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters	
Health and Community Wellbeing	8.50am – 9.50am (1 hour)	Ms Vassarotti Minister for Homelessness and Housing Services Community Services Directorate	Homelessness services Housing services	
		Break 9.50am – 10 am (10 min	nutes)	
Health and Community Wellbeing	10am – 10.30am (30 minutes)	Ms Berry Minister for Housing and Suburban Development Community Services Directorate	Homelessness policy Housing assistance policy Housing sector regulation Public housing asset management Public housing growth and renewal p	-
		Break 10.30am – 11.30am (1 l	hour)	
Health and Community Wellbeing	11.30am – 12 noon (30 minutes)	Ms Berry Minister for the Prevention of Domestic and Family Violence Community Services Directorate	Family safety (Coordinator-General)  Domestic violence agencies	
		<u>Lunch 12 noon – 12.30pm (30 m</u>	<u>iinutes)</u>	
Planning, Transport and City Services	12.30pm – 2pm (1.5 hours)	Mr Steel  Minister for Transport and City Services  Transport and City Services Directorate  Major Projects Canberra	Active travel (including road crossing supervision) Autonomous vehicle policy Community transport Footpaths	Parking policy Policy relating to transport regulation and safety Roads and bridges Transport Canberra Transport planning and reform

Committee	Indicative Time	Minister/Administrative Agency	Matters
			Delivery of the City to Woden light rail project and finalisation of the Gungahlin to City light rail project
Planning, Transport and City Services	2pm–4pm (2 hours)	Ms Berry Minister for Housing and Suburban Development Environment, Planning and Sustainable Development Directorate Suburban Land Agency	Housing strategy and policy Suburban land development Suburban Land Agency
Planning, Transport and City Services	4pm – 4.30pm (30 mins)	<b>Ms Berry</b> Minister for Sport and Recreation <i>Transport Canberra and City Services Directorate</i>	Sports ground management